Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

Директор приватної фірми ошукав «Укрзалізницю» на 1,5 млн. грн. Прокуратура направила обвинувальний акт до суду

Прокуратура області направила до Ленінського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 35-річного директора приватного підприємства, підозрюваного у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах та службовому підробленні (за ч. 5 ст. 191 , ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, у січні 2017 року регіональна філія «Південної залізниці» після проведення торгів уклала договір з приватною фірмою. Підприємство мало поставити залізничникам 194 тис. пар комбінованих рукавиць вартістю  2 млн. грн.
 
У травні того ж року фірма продала замовнику 150 тис. пар на 1,5 млн. грн. Однак з’ясувалося, що поставлена з першої партії продукція не відповідає ДСТу.
 
За даними слідства, підозрюваний, замість того, щоб виготовити товар належної якості, замовив рукавиці в іншої особи. Він знав, що товар не відповідає необхідним вимогам, однак вніс до паспорту якості неправдиві відомості та передав залізничникам товар низької якості під виглядом виконаного замовлення.
 
Протиправними діями підозрюваного державі в особі ПАТ «Укрзалізниця» завдано понад 1,5 млн. грн. шкоди. З метою відшкодування збитків у провадженні заявлений відповідний позов.
 
За привласнення коштів та службове підроблення директору фірми загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2448