Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2018

Прокуратура вимагає кримінальної відповідальності для підозрюваного у розстрілі сім'ї. Експерти встановили ознаки симуляції психічної хвороби

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 42-річного харків'янина підозрюваного у подвійному вбивстві та замаху на вбивство малолітньої дитини  (п. 1 ч. 2  ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2  ст. 115 КК України).

Йдеться про подію, що сталася у червні поточного року.
 
За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, у спальному районі Харкова, прямо у квартирі розстріляли 40-річних чоловіка й дружину. Їх 12-річна донька, яка стала свідком кривавої розправи, отримала наскрізне вогнепальне поранення стегна.
 
Тіла загиблих виявили сусіди. Вони викликали правоохоронців, а поранена дівчинка назвала ім'я вбивці батьків.
 
Підозрюваного затримали по "гарячих слідах". У його машині виявили вогнепальну зброю та 200 тис. дол. США. Ним виявився давній друг сім`ї, який часто бував тут у гостях.
 
Пояснюючи мотиви злочину, затриманий поводився неадекватно та повідомив, що вбити йому наказав голос, який у нього вселився. У ході досудового розслідування було призначено кілька судово-психіатричних експертиз. Одна з них - проведена у м. Дніпрі - визнала, що чоловік може мати психічні розлади. Однак ці результати викликали сумніви, і прокуратура звернулася до суду з клопотанням щодо призначення ще однієї комісійної експертизи в Київському міському центрі судово-психіатричної експертизи.
 
"Слідчі встановили, що підозрюваний ретельно спланував злочин, і після його вчинення він чітко виконував всі дії для того, щоб уникнути відповідальності. Крім того, чоловік не перебував на обліку у будь-яких психіатричних закладах, мав водійське посвідчення та дозволи на зберігання і носіння зброї. Київські експерти дійшли висновку, що під час скоєння злочину та нині підозрюваний усвідомлює свої дії та керує ними і не потребує застосування до нього примусових заходів медичного характеру. До того ж медики виявили у чоловіка ознаки так званої установчої поведінки, що може свідчити про симуляцію психічної хвороби", - зазначив І. Чуб.
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3360