Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Прокуратура затвердила обвинувачення раднику Харківського міського голови, підозрюваному у незаконному виділенні лісу

Харківська місцева прокуратура №1 направила до Дзержинського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно діючого радника Харківського міського голови, колишнього начальника управління Держкомзему у м. Харкові.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, посадовець підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки у (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Нагадаємо, досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний з порушенням законодавства погодив проект землеустрою щодо надання у власність громадянину 0,22 га державних земель під будівництво житла та садівництво.
 
У 2013 році начальник управління Держкомзему підписав позитивний висновок на проект землеустрою щодо відведення громадянину двох ділянок, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Харківська лісова науково-дослідна станція», без відповідного дозволу профільного міністерства щодо зміни їх цільового призначення. У подальшому цей документ став підставою для безкоштовної передачі земель у приватну власність. Ринкова вартість незаконно відчужених ділянок складає близько 300 тис. грн.
 
Якщо провина посадовця буде доведена у суді, йому загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
Окрім того, прокуратура звернулася до суду з позовом щодо повернення незаконно приватизованих ділянок лісу. Наразі він перебуває  на розгляді.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2775