Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Смерть 3-річної дівчинки у Ківшарівці. Прокуратура затвердила підозру батькам в умисному вбивстві

Ізюмська місцева прокуратура затвердила зміни до підозри батькам 3-річної дівчинки, що загинула у вересні цього року.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Михалік, 30-річну жінку та її 40-річного співмешканця підозрюють у катуванні, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та умисному заподіянні смерті малолітній дитині з метою приховати інший злочин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 121, п.  2, 9, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Нагадаємо, наприкінці вересня цього року у сел. Ківшарівка Куп’янського району померла 3-річна дівчинка. За словами матері, дитина вдавилася яблуком.
 
Однак проведена експертиза показала, що причиною смерті стала  відкрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалася крововиливом з подальшим набряком головного мозку. Окрім того, на тілі та обличчі померлої дівчинки виявлені численні садна та синці, що свідчить про систематичне знущання над дитиною.
 
За даними слідства, вітчим за потурання матері, регулярно «виховував» пасербицю кулаками, завдаючи дівчинці сильного фізичного болю та моральних страждань. 24 вересня цього року він вкотре побив дитину. Від отриманих травм дівчинка померла. Батьки лише за кілька годин викликали медиків та намагалися видати скоєне за нещасний випадок.
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрювані перебувають під вартою. За вчинені злочини їм загрожує довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 2565