Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

Прокуратура у суді відстояла для територіальної громади землі в елітному районі вартістю майже 60 млн. грн.

Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов про повернення в комунальну власність земель вартістю майже 59 млн. грн., які незаконно набув у власність псевдо-ЖБК.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко, йдеться про 3 га землі в Лісопарку.
 
Зазначену ділянку у 2014 році рішенням Харківської міської ради на безоплатній основі отримав у власність один з обслуговуючих кооперативів. Однак для прийняття такого рішення не було законних підстав. Оскільки згідно з вимогами Земельного та Житлового кодексів право на безоплатну передачу земель для житлового будівництва мають тільки, житлово-будівельні кооперативи. При цьому члени ЖБК мають реально потребувати поліпшення житлових умов. Оскільки ці вимоги ані міськрадою, ані кооперативом дотримані не були, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання рішення щодо виділення землі незаконним та його скасування.
 
Справа розглядалася судами неодноразово. Попередні рішення Феміди прокуратура оскаржила в касаційному порядку. Завдяки принциповій та послідовній позиції прокурора Східний апеляційний господарський суд ухвалив рішення щодо повернення земель у власність територіальної громади міста.
 
Наразі постанова суду набрала законної сили, хід її виконання перебуває на контролі прокуратури області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харкывської області

кількість переглядів: 2495