Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2019

Підозрювані в організації каналу незаконної міграції постануть перед судом

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи за підозрою в незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, злочинну групу на початку минулого року організував та очолив 42-річний вихідець з Таджикістану. До справи він залучив кількох знайомих.
 
За даними слідства, спільники переправляли через український кордон нелегалів з території Російської Федерації. Організатор незаконного бізнесу підшукував клієнтів для нелегальної переправи. Ще один учасник групи – 24-річний мешканець Луганщини – безпосередньо переправляв людей з території РФ через кордон поза державним контролем. Третій спільник – 28 річний казах – перевозив нелегалів до Харкова на власному автомобілі, оминаючи стаціонарні пункти пропуску.
 
Далі дехто з мігрантів залишався на території України, інші - направлялися до країн ЄС. За даними слідства, чоловіки незаконно переправляли через державний кордон громадян Сомалі, Афганістану, В’єтнаму, у тому числі – з малолітніми дітьми.
 
Викрили зловмисників навесні 2018 року.
 
Якщо провина підозрюваних буде доведена в суді, їм загрожує до 9 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2599