Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення чоловіку, що напав на пенсіонерку й три дні тримав її «у заручниках»

Прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на самотню пенсіонерку ( ч. 3 ст. 187 КК України).

Як розповів керівник Первомайської  місцевої прокуратури Володимир Говоруха, подія трапилася наприкінці листопада минулого року в одному з сіл Красноградського району.
 
33-річний лозівчанин через незачинену кватирку заліз до будинку 89-річної бабусі. Чоловік знав, що старенька мешкає одна, бо раніше неодноразово приїжджав на підробітки до села.
 
Нападник розбудив літню жінку та , погрожуючи сокирою й пістолетом, відібрав у неї 800 грн. Однак залишати оселю розбійник не квапився. Залякавши бабусю, чоловік три дні пиячив у її будинку. Погрожуючи розправою, він заборонив жінці повідомляти комусь про його присутність у домі.
 
Наостанок злочинець обшукав будинок та знайшов усі заощадження пенсіонерки в сумі близько 19 тис. грн. Після цього чоловік змусив бабусю викликати йому таксі, на якому і поїхав, прихопивши усі кошти.
 
Розбійника затримали по «гарячих слідах». На вимогу прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Обвинувальний акт наразі перебуває у провадженні Первомайського міськрайонного суду. Справу слухатиме колегія суддів.
 
За скоєне зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2949