Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2019

Прокуратура через суд повернула місту 3 гектари землі в Лісопарку

Харківська місцева прокуратура № 1 забезпечила виконання рішення Східного апеляційного господарського суду щодо повернення територіальній громаді 3 га землі в Лісопарку.

Як повідомила керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, йдеться про ділянку, розташовану по вул. Білгородське шосе. За останніми даними експертів, ринкова вартість земель складає 120 млн. грн.
 
Нагадаємо, зазначену ділянку у 2014 році рішенням Харківської міської ради на безоплатній основі отримав у власність один з обслуговуючих кооперативів. Однак для прийняття такого рішення не було законних підстав. Оскільки згідно з вимогами Земельного та Житлового кодексів право на безоплатну передачу земель для житлового будівництва мають тільки житлово-будівельні кооперативи. При цьому члени ЖБК мають реально потребувати поліпшення житлових умов. Оскільки ці вимоги ані міськрадою, ані кооперативом дотримані не були, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання рішення щодо виділення землі незаконним та його скасування.
 
Справа розглядалася судами неодноразово. Попередні рішення Феміди прокуратура оскаржила в касаційному порядку. Завдяки принциповій та послідовній позиції прокурора Східний апеляційний господарський суд ухвалив рішення щодо повернення земель у власність територіальної громади міста.
 
Наразі постанова суду набрала законної сили, незаконно відведені землі повернуто в комунальну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2483