Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Прокурори поспілкувалися зі школярами в форматі «круглого столу»

Прокурори Харківської місцевої прокуратури № 4 взяли участь у засіданні «круглого столу» з питань попередження злочинності, насильства, булінгу, запобігання дитячій бездоглядності і жорстокого поводження з дітьми, здійснення просвітницької роботи з учнями та їх батьками, пропаганди здорового способу життя, попередження наркоманії та СНІДу.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, захід відбувся на території харківської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 64 Харківської міської ради. В роботі «круглого столу» взяли участь представники районної служби у справах дітей, управління освіти, ювенальної превенції поліції, лікар-нарколог, керівники шкіл та учні старших класів.
 
Працівники прокуратури роз’яснили школярам вимоги чинного кримінального та адміністративного законодавства щодо правової відповідальності неповнолітніх. Зі школярами проведено бесіду, направлену на роз’яснення наслідків вживання алкогольних чи наркотичних засобів. Учнів також проінформували про те, до яких служб вони можуть повідомити про факти наркозбуту чи інших незаконних дій. 
 
Школярі взяли активну участь в обговоренні нагальних питань. Зокрема, їх цікавили види кримінальної та адміністративної відповідальності та вік, з якого особа може нести таку відповідальність.
 
З метою попередження злочинності в дитячому середовищі та правової обізнаності учнів протягом цього учбового року заплановано ще низку подібних заходів.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2402