Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Прокуратура наполягає на реальному покаранні для водія, що збив жінку на переході та втік

Прокуратура області готує апеляційну скаргу з вимогою призначення більш сурового покарання для водія, що збив на пішохідному переході жінку та втік з місця події.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, вироком Дзержинського районного суду м. Харкова 30-річного чоловіка визнано винним у вчиненні ДТП та залишенні потерпілої в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).  Суд призначив водію умовне покарання – 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 3 роки. У той же час прокурор наполягав на 5 роках реального позбавлення волі.
 
«Позиція суду щодо покарання винуватця аварії здається нам занадто м’якою. Тому, щоб правопорушник поніс заслужене покарання за скоєний злочин, прокуратура наразі готує апеляційну скаргу»,  - зазначив М. Блохін.
 
Нагадаємо, трагедія трапилася у червні 2017 року на пр. Перемоги.  Нетверезий водій автомобіля Toyota на пішохідному переході збив жінку. Чоловік залишив потерпілу на дорозі, а сам поїхав з місця події.
 
Унаслідок аварії жінка отримала численні переломи та тяжкі травми. Водія затримали того ж вечора, хоча чоловік намагався тікати від правоохоронців.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2352