Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

Прокуратура довела вину обох водіїв, що скоїли смертельну ДТП з 6 загиблими на вул. Сумській. Вирок суду - по 10 років позбавлення волі кожному (розширено, фото, відео)

Сьогодні, 26 лютого  2019 року, Київський районний суд м. Харкова підтримав позицію прокуратури області  та визнав винними водіїв автомобілів Lexus, Volkswagen Touareg у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей (ч. 3 ст. 286 КК  України).

Як розповів старший групи процесуальних керівників у кримінальному провадженні Максим Блохін, обом винуватцям аварії суд призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки для кожного. Саме на такому покаранні для обох водіїв наполягала прокуратура.
 
«Суд слухав справу протягом року. Відбулося майже 60 засідань, допитано в судовому засіданні понад 30 осіб. Цей вирок не просто підтвердив провину обох водіїв, про яку весь цей рік говорили прокурори і крок за кроком доводили беззаперечними доказами. Цей вирок підтверджує, що доказів зібрано та представлено суду достатньо. Ми вважаємо вирок справедливим та законним і впевнені, що суд, опираючись на докази обвинувачення виніс об’єктивне рішення», - відзначив М. Блохін.
 
Він також подякував потерпілим, які мужньо витримали цей процес: «Ми розуміємо, що цей вирок не зупинить біль родин, що втратили своїх близьких. Але цей вирок означає, що всі, хто постраждав, перестануть щотижня стикатися з жахливими подробицями того страшного вечора», - наголосив прокурор.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 18 жовтня 2017 року близько 20:40 на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова. Прокуратура довела у суді, що обидва водія порушили Правила дорожнього руху, що призвело до загибелі 6 людей та травмування різного ступеню ще 6 осіб. Водій автомобілю Volkswagen Touareg, який виїхав на перехрестя з порушенням Правил дорожнього руху, зіткнувся з автомобілем Lexus, що рухався на заборонений сигнал світлофору та з перевищенням дозволеної у населених пунктах швидкості. Внаслідок зіткнення Lexus виїхав на тротуар, де збив пішоходів.
 
Наразі вирок не набув чинності. Триває час на апеляційне оскарження.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2681