Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

Прокуратура в суді домоглася арешту іноземця, розшукуваного Інтерполом

Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та арештував на 40 діб затриманого в Харкові громадянина Республіки Австрія, що перебуває в міжнародному розшуку.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратур № 5 Володимир Калюга, 40-річного іноземця, що підозрюється у низці злочинів на батьківщині (крадіжки, шахрайство, розповсюдження заборонених допінгових засобів), затримали в міжнародному аеропорту «Харків».
 
За клопотанням прокуратури Комінтернівський районний суд м. Харкова застосував до затриманого тимчасовий арешт. Однак арештували чоловіка лише на 18 діб, а не на 40, як наполягав прокурор.
 
Разом з тим, згідно з практикою в галузі міжнародної співпраці, підготовка та передача дипломатичними каналами екстрадиційних документів, як правило, займає близько 40 днів. Враховуючи те, що існують ризики подальшого переховування затриманого від компетентних правоохоронних органів Австрії, прокуратура звернулася до апеляційної інстанції з вимогою арештувати чоловіка на 40 діб.
 
Наразі апеляційна скарга прокурора задоволена, зловмисник перебуває під вартою. Вирішується питання щодо його подальшої екстрадиції.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1913