Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Прокуратура підозрює держвиконавця в отриманні 3 тис. дол. хабара за невідключення від електрики пожежонебезпечного торговельного центру

Співробітники прокуратури області спільно з працівниками ГВ БКОЗ УСБУ в області та Нацполіції викрили в одержанні неправомірної вигоди працівника Державної виконавчої служби одного з районів Харківщини.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, старший держвиконавець вимагав у керівника  місцевого торговельного комплексу 3 тис. дол. За «винагороду» 37-річний посадовець обіцяв закрити виконавче провадження та не вживати до бізнесмена заходів правового реагування. Йшлося про виконання рішення суду за позовом Державної служби з надзвичайних ситуацій. Під час перевірки приміщення фахівці служби виявили низку порушень пожежної безпеки і вимагали їх усунути або відключити об’єкт від електропостачання.
 
Слід зазначити, що у торговельно-розважальному центрі є постійне скупчення великої кількості людей, і недотримання правил пожежної безпеки могло призвести до трагедії у будь-який момент. 
 
Наразі держвиконавець затриманий в порядку ст. 208 КПК України, йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Окрім того, слідством перевіряється можлива причетність до злочину керівників зазначеного відділу ДВС.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2213