Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2019

Прокуратура повернула громаді міста квартиру, якою обманом заволоділи шахраї

За принципової та послідовної позиції прокурора Харківський апеляційний суд скасував рішення першої судової інстанції та прийняв нове рішення про повернення територіальній громаді квартири, якою після смерті власника заволоділи шахраї.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко, йдеться про квартиру площею 43,7 кв.м в Індустріальному районі міста. Власник житла помер у квітні 2016 року. Родичів померлий не мав, тому, відповідно до вимог законодавства, нерухомість мала відійти у власність територіальної громади м. Харкова як відумерла спадщина.
 
Однак актовий запис про смерть власника квартири був внесений майже за місяць після того, як чоловіка не стало, а у прізвищі померлого допущено помилку. Тим часом паспортом померлого скористалися шахраї. Від імені власника квартири та за його документами був оформлений договір купівлі-продажу житла. Незабаром нерухомість перепродали ще раз.
 
З метою повернення квартири територіальній громаді прокуратура звернулася з позовом до Орджонікідзевського районного суду. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог. Прокуратура оскаржила це рішення в апеляційному порядку. Харківський апеляційний суд врахував доводи прокурора, скасував попереднє судове рішення та задовольнив позовні вимоги прокуратури в повному обсязі.
 
Хід виконання рішення апеляційного суду перебуває на контролі прокуратури області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2446