Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2019

У Харкові засудили шахрая, що продав орендовану автівку

Вироком Жовтевого районного суду м. Харкова 34-річного чоловіка визнали винним у шахрайстві, грабежах та крадіжці (ч. 2 ст.190, ч.  2 ст. 186, ч.2 ст. 185 КК України).

Як повідомила начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, зловмисника засудили до 5 років та 3 місяців позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
У березні 2016 року засуджений орендував автомобіль «Славута». Вже за два тижні користування транспортним засобом злодій вирішив збагатитися за рахунок чужого майна. Він продав орендовану машину знайомому за 18 тис. грн.
 
Шахрай, звичайно, приховав від покупця те, що машина йому не належить, й погодився брати кошти на виплат. Після погашення всієї суми обіцяв переоформити документи.
 
За передплату в сумі 3 тис. грн. він передав автівку покупцеві. Однак незабаром аферист зателефонував новому «власнику» машини й сказав, шо йому терміново потрібні гроші.  Чоловік передав зловмиснику ще 10 тис. грн., і вони разом поїхали нібито оформлювати документи на авто.
 
Дорогою засуджений під надуманим приводом виманив товариша з машини, а сам користуючись нагодою сів за кермо та поїхав з місця події разом з грошима.
 
Як з’ясувалося під час слідства, протягом грудня 2016-січня 2017 рр. злочинець вчинив також 2 грабежі та 1 крадіжку.
 
Довідково: 
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2025