Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення підряднику, що незаконно заволодів бюджетними коштами під час ремонту автошляху

Чугуївська місцева прокуратура направила до Чугуївського міського суду обвинувальний акт стосовно 55-річного підприємця, підозрюваного у незаконному заволодінні бюджетними коштами під час ремонту доріг.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Євген Довжич, у 2015 році Есхарівська селищна рада уклала з одним з ФОП м. Харкова договір на ремонт автодороги загального користування.
 
Як встановило слідство, підприємець вніс до офіційних документів неправдиві дані щодо вартості виконаних робіт і витрат. Таким чином підрядник незаконно заволодів майже 230 тис. грн. бюджетних коштів.
 
За скоєння злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення чужого майна у великих розмірах, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Наразі прокуратура також звернулася до суду з позовом про стягнення з обвинуваченого незаконно привласнених коштів. З метою забезпечення цивільного позову за клопотанням прокуратури на майно фігуранта провадження накладено арешт.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2493