Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення лікарю-наркологу, що торгував рецептами на наркотики і психотропи (фото)

Харківська місцева прокуратура № 4 направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно завідувача структурного підрозділу одного з приватних медичних  центрів.

Як розповів керівник місцевої прокуратури  Володимир Купріянов, 34-річному лікарю-наркологу інкримінується торгівля рецептами на спеціальні (наркотичні) лікарські засоби (ч. 1, 2 ст. 319 КК України).
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом лютого-березня цього року медпрацівник незаконно видавав рецептурні бланки особам, які не мали підстав на отримання наркотичних ліків. При цьому лікар огляд таких «пацієнтів» не проводив та навіть не впевнився у тому, що їм можна вживати такі препарати.
 
 
За один незаконний рецепт чоловік отримував в середньому 400-500 грн. Загалом слідством задокументований 101 епізод протиправної діяльності.
 
 
Незаконний «бізнес» медпрацівника викрили наприкінці березня цього року. Під час обшуків на його робочому місці виявили та вилучили медичну документацію, незаповнені рецептурні бланки, копії вже виданих рецептів, які посвідчують незаконну діяльність лікаря.
 
 
Якщо вина чоловіка буде доведена в суді, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3412