Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

У резонансній справі щодо службової недбалості поліцейських, яка призвела до загибелі 3-річної дівчинки у Куп’янську, з’явилися нові підозрювані

Слідчі прокуратури області повідомили про підозри ще трьом поліцейським - інспектору з ювенальної превенції, старшому слідчому та слідчому одного із територіальних відділів поліції ГУ НП в області за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Валерія Кадигроба, на сьогоднішній день повідомлено про підозру 5 працівникам правоохоронних органів.
 
«За даними слідства, поліцейські проявили службову недбалість під час розгляду звернень щодо систематичного фізичного знущання батьків над дитиною. Це призвело до смерті дівчинки внаслідок чергових побоїв та катувань. До райвідділку поліції неодноразово зверталася бабуся 3-річної дитини. Жінка заявляла про можливу загрозу життю та здоров’ю її онуки через жорстоке ставлення матері та вітчима. За поясненнями заявниці, родина нерідко «виховувала» доньку кулаками. Разом з тим, жодна із заяв бабусі не була розглянута належним чином», - розповів В. Кадигроб.
 
На початку літа поточного року прокуратура повідомила про підозри за аналогічною статтею КК України двом інспекторам з ювенальної превенції.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати  певні посади  чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Справа щодо матері померлої дівчинки та її співмешканця знаходиться на розгляді Куп’янського міськрайонного суду області. Їм інкримінується катування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та умисне заподіяння смерті малолітній дитині з метою приховати інший злочин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 121, п.  2, 9, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Нагадаємо, наприкінці вересня 2018 року у сел. Ківшарівка Куп’янського району померла 3-річна дівчинка. За словами матері, дитина вдавилася яблуком.
 
Однак проведена експертиза показала, що причиною смерті стала  відкрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалася крововиливом з подальшим набряком головного мозку. Окрім того на тілі та обличчі померлої дівчинки виявлені численні садна та синці, що свідчить про систематичне знущання над дитиною.
 
За даними слідства, вітчим за потурання матері, регулярно «виховував» пасербицю кулаками, завдаючи дівчинці сильного фізичного болю та моральних страждань. 24 вересня 2018 року він вкотре побив дитину. Від отриманих травм дівчинка померла. Батьки лише за кілька годин викликали медиків та намагалися видати скоєне за нещасний випадок.
 
За вчинені злочини батькам загрожує довічне позбавлення волі.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2194