Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Поліцейські, що охороняли сім’ю бізнесменів, зазнали нападу. Прокуратура затвердила підозри чотирьом особам

Харківська місцева прокуратура № 3 затвердила повідомлення про підозру чотирьом мешканцям Харкова, що погрожували поліцейським під час виконання ними службових обов’язків (ч. 1 ст. 345 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, подія трапилася вчора, 5 вересня. Поліцейські забезпечували охорону родини підприємців. Вони є потерпілими в кримінальному провадженні про вимагання. Оскільки під час розслідування зібрано докази про реальну загрозу життю та здоров’ю подружжя, то, згідно із законом, їм надали державну охорону.
 
Вчора, коли сім’я збиралася на роботу, поблизу будинку на них чекала група агресивно налаштованих чоловіків. Останні спробували прорватися до подружжя повз правоохоронців нібито для вирішення якихось «справ». Звісно ж, їх не пустили, і тоді зловмисники почали погрожувати співробітникам спецпідрозділу. Чоловіки фотографували поліцейських на мобільний та залякували, що тепер, маючи їх фото, вони легко знайдуть їх близьких з метою фізичної розправи.
 
Охоронці викликали підмогу. Разом з колегам посадили підприємців в автівку і залишили місце події. Проте порушники продовжили переслідування вже на автомобілі. 
 
Конфлікт продовжився біля офісу бізнесменів. Знову були погрози життю та здоров’ю правоохоронців і спроби «поспілкуватися» з підзахисними. Врешті-решт поліцейські зупинили протиправні дії чоловіків.
 
На теперішній час чотирьох нападників затримали в порядку ст. 208 КПК України. Досудове розслідування триває. Прокуратура готує клопотання про обрання запобіжних заходів.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2777