Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення чоловіку, що погрожував підірвати рейсовий автобус з пасажирами

Харківська місцева прокуратура № 6 направила до Харківського районного суду області обвинувальний акт стосовно 58-річного чоловіка, що погрожував гранатною  пасажирам рейсового автобуса.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, зловмиснику інкримінуються замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів, а також носіння, зберігання  бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст. 15, п.п. 5,7 ч. 2 ст. 115,  ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Нагадаємо, надзвичайна подія сталася 16 травня цього року в рейсовому автобусі MAN, який рухався по маршруту «Харків - Чугуїв».  Один з пасажирів дорогою посварився з колишньою співмешканкою. В розпалі конфлікту чоловік несподівано дістав з пакету гранату Ф-1, витягнув запобіжну чеку та почав гучно висловлювати намір підірвати екс-кохану, а з нею й інших попутників. На цей час в салоні автобусу знаходилися понад 50 громадян, серед яких – жінки й діти.
 
Озброєний зловмисник вимагав зупинити автобус. Водій зробив вимушену зупинку. Однак на вулиці чоловік не заспокоївся: він кинув запобіжну чеку в колишню співмешканку й так само погрожував жінці розправою. Протиправні дії обвинувачуваного зупинив один із пасажирів цього ж автобуса. Він знешкодив злодія та утримував гранату без чеки до приїзду поліції.
 
Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2373