Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2019

Прокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику управління ХОДА

У справі про розкрадання бюджетних коштів при реконструкції очисних споруд Малоданилівської селищної ради Дергачівського району з'явився новий фігурант.

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість) особі, яка у 2014-2015 роках займала посаду начальника одного з управлінь ХОДА.

Екс-посадовцю пред’явлено нанесення збитків на 7,6 мільйонів гривень.

Нагадаємо, під час реалізації у 2014 році проекту з реконструкції очисних споруд Малоданилівської селищної ради Дергачівського району було виділено понад 20 мільйонів бюджетних коштів на закупівлю очисного обладняння. В підсумку поставлене обладнання  виявилося контрафактним. Частина була завезена за заниженою вартістю і поставлена від фіктивної фірми за вартістю, яка в декілька разів перевищила ринкову. Службові особи підприємства-підрядника зависили вартість робіт та обладнання,  підробили відомості про його технічні характеристики. Обвинувальний акт стосовно 4-х осіб вже направлено до суду. Їм інкриміновано привласнення державних коштів у складі організованої злочинної групи в особливо великих розмірах.

Загальна сума збитків склала понад 18 мільйонів гривень.

Раніше прокуратурою Харківської області було повідомлено про підозру колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019 р.р.), який перебуваючи на посаді директора одного з Департаментів адміністрації, вчинив службовий злочин.
Наразі встановлюються інші службові особи, причетні до розкрадань бюджетних коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють працівники УЗЕ ГУНП в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2917