Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Обвинувальний акт щодо в.о. керівника комунального підприємства та його поплічника скеровано до суду

Лозівська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо виконувача обов’язків начальника комунального підприємства Близнюківського району та ще однієї особи.

Cлужбова особа обвинувачується у заволодінні чужим майном та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч.3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а її спільник фізична особа-підприємець за ч. 3 ст. 191, ч.1 ст. 358 КК України (незаконне заволодіння чужим майном, підроблення документів).

Так, між КП та приватним підприємцем був укладений договір, відповідно до якого останній мав виконати роботи з руйнування та знесення будівель. Однак демонтаж проводився лише «на папері». Жодних робіт приватник не виконував, а до актів вносив неправдиві відомості.
В.о. начальника комунального підприємства в свою чергу підписував фіктивні документи.

Таким чином, у період з жовтня 2018 по березень 2019 року, спільники незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 130 тис. грн.

Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2541