Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Прокуратура через суд вимагає стягнення до бюджету м. Харкова понад 8 млн. грн

Харківською місцевою прокуратурою № 5 Харківської області систематично вивчається питання законності використання земель на території Основ’янського та Слобідського районів м. Харкова.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Калюга, місцевою прокуратурою встановлено непоодинокі випадки використання суб’єктами господарювання земельних ділянок комунальної форми власності на території відповідних районів  без достатньої правової підстави. Тобто за відсутністю належно оформленого права власності або права користування (ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України).
 
Це призвело до не сплати орендної плати за володіння і користування даними земельними ділянками та не надходження  коштів до бюджету Харківської місцевої ради.
 
Зокрема, лише у жовтні цього року місцевою прокуратурою до господарського суду Харківської області скеровано три позовні заяви в інтересах держави в особі Харківської міської ради до одного з харківських Приватних акціонерних товариств про стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати на загальну суму понад 8 млн. грн.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2320