Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

Заступник прокурора області Сергій Шевцов відвідав Харківський слідчий ізолятор та відповів на звернення в’язнів

Сергій Шевцов провів особистий прийом осіб, взятих під варту, відповів на їхні питання та ознайомився з умовами, в яких вони утримуються.

Органи прокуратури пильно стежать за дотриманням прав та законних інтересів осіб, взятих під варту, які утримуються в державній установі «Харківський слідчий ізолятор». Так, 14 листопада 2019 року заступник прокурора області Сергій Шевцов разом із оперативними працівниками відділу нагляду за додержанням законів відвідав СІЗО та поспілкувався із сімома в’язнями.

У більшості випадків питання, які порушували особи, взяті під варту, стосувалися недотримання розумних строків судового розгляду обвинувальних актів, порушення судами прав щодо ознайомлення з матеріалами кримінальних проваджень, незаконного, на думку заявників, засудження, заміни покарання на більш суворе. Усі в`язні отримали обґрунтовані відповіді та роз’яснення. Розгляд письмових звернень від трьох ув’язнених осіб доручено прокуратурі області.

Також заступник прокурора області здійснив обхід камерних приміщень збірного відділення, режимних корпусів СІЗО, прогулянкових двориків, лазні, пекарні, крамниці, приміщення прийому посилок і передач, а також Харківської міської медичної частини № 27.

З керівництвом державної установи «Харківський слідчий ізолятор» обговорено проблемні питання. Зокрема, недостатнє фінансування не дозволяє забезпечити побутові умови засуджених на належному рівні: окремі камери режимних корпусів потребують ремонту.

Сергів Шевцов наголосив на необхідності вжиття додаткових заходів з боку адміністрації СІЗО для покращення умов тримання в’язнів та додержання їх прав і свобод згідно з вимогами законодавства та міжнародних стандартів.
 

 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3011