Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

У Харкові викрито двох керівників виправних колоній та підприємця на злочинній схемі з продажу продуктів, які постачались до колоній (ВІДЕО)

Прокуратурою області спільно зі слідчими ТУ ДБР у м. Полтаві та співробітниками УСБУ в Харківській області припинено злочинну діяльність  службових осіб Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації.

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, упродовж 2019 року посадовці державних установ виконання покарань області, з метою особистого збагачення, налагодили незаконну схему продажу продуктів харчування, які постачаються Міністерством юстиції України для харчування засуджених. Посадовці здійснювали реалізацію м’яса та риби, підробляючи документи та списуючи продукти, як начебто вже витрачені для приготування їжі.
 
У ході розслідування задокументовано чотири факти збуту продукції риби та м’яса з виправних колоній. За попередніми даними, внаслідок вказаних злочинів, державі завдано збитків понад 500 тис. гривень.
 
Двох керівників державних виправних колоній затримано в порядку ст. 208 КПК України при спробі реалізації наступної партії продуктів.
 
Також в порядку ст. 208 КПК України затримано  підприємця, який здійснював покупку вказаних продуктів у чотирьох державних виправних колоній області та надалі перепродував їх за більш вигідними цінами.
 
За адресами держустанов та домашніми адресами фігурантів справи проведені обшуки. У ході обшуків вилучено докази протиправної діяльності зловмисників.
 
Затриманим особам готується вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Вирішується питання про обрання затриманим особам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.
 
Наразі перевіряються на причетність до вказаної злочинної схеми посадовці інших установ виконання покарань, діям яких буде надана правова оцінка після виконання необхідних слідчих дій.
         
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 7579