Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

Прокуратура домоглася повернення земельних ділянок площею 28 га, наданих без проведення земельних торгів

За втручання Дергачівської місцевої прокуратури повернуто у власність держави  незаконно надані в оренду 28 гектарів земель вартістю близько 1,9 млн грн  у Валківському районі.

Господарським судом Харківської області задоволено позовну заяву Дергачівської місцевої прокуратури та визнано незаконними накази  Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, якими передано в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства зазначені земельні ділянки. Також  визнано договори оренди землі недійсними та прийнято рішення про повернення земельних  ділянок у власність держави.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, протягом червня 2016 року Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області надано в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства земельні ділянки на території Валківського району Харківської області.

Разом з цим, передача вказаних земельних ділянок проведена Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області усупереч вимогам Земельного кодексу України, яким передбачена обов’язкова процедура аукціону (земельних торгів).
 
Після набрання рішенням суду законної сили місцевою прокуратурою буде вжито заходів щодо його реального виконання.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2113