Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

Прокуратура області розпочала кримінальне провадження стосовно службовців, які незаконно передали у приватну власність земельні ділянки парку «Зелений гай», розташованому в м. Харкові, вартістю понад 8 млн грн

Прокуратурою Харківської області розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного надання у приватну власність службовими особами Харківської міської ради та управління Держземагентства у місті земельних ділянок загального користування (ч. 2 ст. 364 КК України).

Встановлено, що протягом 2009-2014 років рішеннями сесій Харківської міської ради затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надано у приватну власність 18 громадянам за рахунок земель житлової та громадської забудови 22 земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та ведення садівництва. Загальна площа цих ділянок складає понад 3 га. На підставі вказаних рішень сесій зазначеними громадянами протягом 2009-2016 років виготовлено державні акти на право власності на ці земельні ділянки та зареєстровано право власності на них.

Відповідно до документації із землеустрою, зазначені земельні ділянки передано у власність громадян за рахунок земель житлової та громадської забудови. Разом з цим встановлено, що вони належать до земель загального користування (зелені зони та насадження) та раніше перебували в межах парку культури та відпочинку «Зелений гай», який знаходиться на балансі та оперативному управлінні комунального підприємства «Парк культури і відпочинку «Зелений гай» Харківської міської ради.

Без розроблення, погодження та затвердження відповідних проектів землеустрою цільове призначення земельних ділянок змінено: із земель рекреаційного призначення на землі житлової і громадської забудови. Землі загального користування комунальної власності м. Харкова незаконно надано у приватну власність.

Вартість незаконно відчужених земельних ділянок складає понад 8 млн грн.

За вказаними фактами прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України.

Крім того, вирішується питання щодо вжиття заходів представницького характеру з приводу повернення вказаних земельних ділянок громаді міста Харкова.

Робота прокуратури області на вказаному напрямку триває.



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2534