Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

Від застілля до злочину: одному з керівників «Харківводоканалу» повідомлено про підозру

Органи прокуратури повідомили про підозру одному з керівників комунального підприємства, який незаконно заволодів транспортним засобом, вчинивши насильство (ч. 1 ст. 289 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, досудовим розслідуванням встановлено, що 12 грудня у Харкові керівники структурних підрозділів «Харківводоканалу» та «Жилкомсервісу» відпочивали разом зі своїми підлеглими, вживаючи алкогольні напої. Між керівниками вищевказаних установ сталася сварка, яка переросла у бійку. Начальник підрозділу «Харківводоканалу» разом із приятелями гуртом побили керівника «Жилкомсервісу». Фізично здолавши супротивника та скориставшись тим, що той не може чинити опір, керівник водоканалу забрав ключі від його автівки та поїхав на ній за межі Харкова.

Наступного дня зловмисник усвідомив, що він накоїв під час своїх алкогольних пригод, та вирішив повернути автомобіль власнику. Потерпілий та його кривдник домовились про час та місце зустрічі, аби повернути авто та обговорити ситуацію, яка склалася, але на місці їх чекали працівники поліції, які за фактом цих подій вже розшукували дану особу.

У багажнику автомобіля знаходилась вогнепальна зброя, яка на законних підставах належить керівнику структурного підрозділу «Жилкомсервісу».

13 грудня правопорушнику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Вогнепальну зброю вилучено для проведення експертних досліджень, після проведення яких місцевою прокуратурою буде надано оцінку факту незаконного заволодіння нею підозрюваною особою.

Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області
 
 

кількість переглядів: 3325