Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

Розбій та вбивство пасатижами на Харківщині: чоловік отримав покарання у вигляді 15 років позбавлення волі за ґратами з конфіскацією майна

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області завдяки принциповій  позиції сторони обвинувачення визнав винним 53-річного мешканця м. Ізюм в розбої, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, умисному вбивстві з корисливих мотивів, таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно та викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 4 ст. 187, п.6 ч.2 ст.115, ч.1,2 ст.185, ч.1 ст.357 КК України) та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

За інформацією начальника Куп’янського відділу Ізюмської місцевої прокуратури Дмитра Яциченка, під час судового розгляду обвинувачений не визнав себе винним у вчиненому, не дивлячись на повноту зібраних під час досудового розслідування доказів, досліджених у судовому засіданні.
 
Обставини справи:
 
У грудні 2017 року у м. Ізюм зловмисник знаходився за місцем мешкання своєї колишньої співмешканки.  Разом з нею він проживав 4 роки та на ґрунті поділу майна, яке зловмисник залишив жінці, коли пішов від неї, з корисливих мотивів, спричинив потерпілій численні удари в область голови пасатижами. Жінка померла від отриманих тілесних ушкоджень. Скориставшись безпорадним станом потерпілої, зловмисник заволодів грошовими коштами, золотим ланцюжком, брухтом золота, ноутбуком та трьома банківськими картками, з яких у подальшому зняв грошові кошти.
  
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2106