Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Перед судом постане працівник сміттєзвалища, який забруднив понад один гектар землі

Прокуратурою Харківської області скеровано до Нововодолазького районного суду Харківської області обвинувальний акт стосовно 51-річного працівника комунального підприємства, який забруднив землі відходами, що створило небезпеку для довкілля (ч.1 ст. 239 КК України).

За інформацією заступника начальника відділу прокуратури Тетяни Красінської, приймальник  комунального підприємства, який відповідає за розміщення твердих побутових відходів, допустив забруднення земель поза межами сміттєзвалища. Упродовж 2018 року він надавав вказівки водіям автотранспорту, які транспортують відходи, розвантажувати відходи поза межами звалища. Це призвело до незаконного розміщення твердих побутових відходів на земельній ділянці загальною площею понад один гектар та її забруднення.
 
Нагадаємо, у жовтні 2019 року вказаному працівнику комунального підприємства повідомлено про підозру за ч.1 ст. 239 КК України (забруднення земель відходами, що створило небезпеку для довкілля).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


 
 
 
 
 Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1907