Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2020

Заступник директора одного з департаментів Харківської міської ради підозрюється у розтраті майна на суму майже 1,9 млн грн

Повідомлено про підозру службовій особі, яка, зловживаючи службовим становищем, неодноразово розтрачувала чуже майно (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191  КК України).

Як повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, службовими особами укладено ряд договорів з товариством з обмеженою відповідальністю про закупівлю робіт, зокрема із реконструкції одного з найбільших мостів м. Харкова.

Під час проведення вказаних ремонтних робіт, а саме зняття дорожного покриття, керівник одного з Департаментів Харківської міської ради здійснив розтрату комунального майна шляхом передачі підряднику асфальту за заниженою ціною.

Сума матеріальної шкоди, спричиненої територіальній громаді, складає майже 1,9 млн грн.

Заступнику директора одного з департаментів Харківської міської ради повідомлено про підозру за вчинення правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191  КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно в особливо великому розмірі).

Якщо вину вказаної особи буде доведено, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
 
Пресслужба прокуратури Харківської області
 
 

кількість переглядів: 2466