Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

На Харківщині вилучили понад 4500 пляшок контрафактного алкоголю

Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

У ході досудового розслідування  встановлено, що за сприяння службових осіб правоохоронних органів службові особи одного з приватних акціонерних товариств Харківської області, яке займається  виготовленням алкогольних напоїв, та двох товариств з обмеженою відповідальністю організували незаконну діяльність з повторного введення в обіг марок акцизного податку. Вказані марки було нібито знищено, але їх використовували на контрафактній лікеро-горілчаній продукції, з метою її подальшого продажу.
 
28 січня 2020 року проведено обшуки на вказаному приватному акціонерному товаристві та складських приміщеннях. Також викрито декілька підпільних приміщень, де кустарним способом виготовлялась горілчана продукція.
 
Під час обшуків вилучено  понад 4500 пляшок горілчаних виробів з акцизними марками, справжність яких буде перевірена слідством. Крім того, вилучено полімерні пляшки з рідиною схожою на спирт, знаряддя та засоби, пристосовані для незаконного виготовлення горілчаної продукції.
 
До суду буде спрямовано клопотання про накладення арешту на вилучені предмети. Вилучена продукція буде направлена для проведення експертних досліджень.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3009