Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

Посадовець, який підробив документи та незаконно припинив право власності на нежитлову будівлю, постане перед судом

Харківською місцевою прокуратурою №2 направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з управлінь Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради за фактом  службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як раніше повідомляв керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем, на підставі листа юридичного департаменту Харківської міської ради припинив часткове право власності власника нежитлової будівлі, загальна площа якої становить понад 217 м². Сума матеріальної шкоди, спричиненої вказаному власнику, складає понад 500 тис. грн.

У подальшому, усвідомлюючи неправомірність прийнятого рішення про припинення права власності, посадовець видав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності Харківській міській раді.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно вказаної особи за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, службове підроблення).

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2316