Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

Через підроблений диплом про вищу освіту ексрадниця колишньої голови ХОДА постане перед судом

Харківською місцевою прокуратурою № 2 направлено до суду обвинувальний акт стосовно особи, яка займала посаду радника голови ХОДА, за фактом використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, встановлено, що одна з колишніх радників ексголови ХОДА під час проходження конкурсу на посаду державного службовця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надала конкурсній комісії диплом про отримання вищої освіти. Проте спецперевірку жінка не пройшла, оскільки виявилося, що її диплом є підробленим, про що Національною радою повідомлено правоохоронним органам.

11 лютого 2020 року обвинувальний акт стосовно жінки направлено до суду за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4398