Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

Двом контрабандистам, які постачали військову продукцію в РФ, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру двом учасникам групи, які незаконно переміщували товари військового призначення поза пунктами митного контролю (ч. 2 ст. 201 КК України).

20 березня 2020 року правоохоронцями викрито та заблоковано масштабний механізм постачання військової продукції (боєприпасів) для авіатехніки до Російської Федерації. Правоохоронці затримали одного з учасників вказаної групи на території Дворічанського району Харківської області під час спроби незаконного переміщення військових комплектуючих на територію РФ.
 
З позашляховика зловмисника правоохоронці вилучили 11 електромагнітних пристроїв, що використовуються для комплектування російської авіаційної техніки, а також 64 інфрачервоних патрона, призначених для захисту російських літаків від керованих ракет.
 
Під час припинення діяльності злочинної схеми проведено понад 30 обшуків  на території Харківської та Миколаївської областей з вилученням предметів злочину та відповідної документації, які визнані речовими доказами.
 
Досудове розслідування триває.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує слідчий відділ УСБУ в Харківській області.
 
Учасникам зазначеної контрабанди загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2381