Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2020

Директору фірми, який незаконно заволодів 200 тис. грн, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури повідомлено про підозру 42-річному директору фірми-підрядника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Перший заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Едуард Миргородський повідомив, що в березні 2018 року в Балаклії між фірмою-підрядником та посадовою особою укладено договір про проведення реконструкції нежитлової будівлі під медичну амбулаторію.

Зокрема, договір передбачав встановлення очисної споруди, за що директору фірми-підрядника перераховано 200 тис. грн у якості оплати.

Підрядник очисну споруду не встановив, проте директор цієї фірми підписав акт прийому-передачі виконаних робіт, вніс недостовірні відомості до офіційних документів та заволодів таким чином вказаною сумою коштів.

Досудове розслідування триває. Питання щодо обрання запобіжного заходу вирішується.

Чоловіку загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2152