Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Приховували вбивство, вчинене з особливою жорстокістю: двом поліцейським повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру двом поліцейським, які приховали скоєння особливо тяжкого злочину (умисне вбивство), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України.

За інформацією начальника управління прокуратури Харківської області Івана Тарасова, встановлено, що в період часу з 30.06.2019 по 09.07.2019 р. на території Холодногірського району м. Харкова двоє старших оперуповноважених відділу кримінальної поліції Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області достовірно знали, що неповнолітний юнак скоїв умисне вбивство дівчини та приховав труп жертви, проте, усупереч вимогам чинного законодавства, не повідомили своєму керівництву та органу досудового розслідування про вказаний злочин. Більше того, поліціянти вчинили активні дії з приховування  особи, яка скоїла вбивство, та трупу дівчини.

Вказаним працівникам Національної поліції повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України, — приховування особливо тяжкого злочину.

Проведено обшуки за місцем роботи підозрюваних у приміщеннях Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області з метою відшукання та вилучення доказів злочинної діяльності.

Питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваних від займаних посад вирішується.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Обставини справи
 
Як раніше повідомлялось, у червні 2019 року у м. Харків неповнолітній юнак після конфлікту зі своєю знайомою вирішив убити її. Він заманив 26-річну дівчину в безлюдне місце, розташоване неподалік домоволодінь. Юнак наніс жертві численні тілесні ушкодження, внаслідок яких вона померла. Щоб уникнути відповідальності, вбивця закопав тіло жертви неподалік. Її тіло знайшли лише за десять днів у стані виражених гнилісних змін.

Юнака притягнуто до кримінальної відповідальності: стосовно нього до суду направлено обвинувальний акт за фактом вчинення особливо тяжкого злочину, передбаченого п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України, — умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років.
 
 
 

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4039