Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2020

Прокуратура виявила численні порушення при конвоюванні осіб під час карантину

Прокуратурою Харківської області проведено перевірки стану додержання законності в діяльності конвойних підрозділів органів Національної поліції Харківської області при конвоюванні осіб, яких взято під варту.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Роман Дмитренко, перевірками було охоплено батальйон конвойної служби ГУНП в Харківській області та діяльність тимчасово залучених до конвоювання співробітників територіальних відділів та відділень Національної поліції Харківської області.
   
Під час перевірок встановлено наявність численних порушень вимог відомчих інструкцій з цих питань. Зокрема, неналежний технічний та санітарний стан спеціальних автомобілей, які не відповідають «Технічним вимогам до спеціальних автомобілів для перевезення затриманих і взятих під варту осіб» та вимогам Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Дезінфекція цих автомобілів після кожного конвоювання не проводиться, особовий склад конвою не забезпечується достатньою кількістю засобів індивідуального захисту, що особливо актуальним є з огляду на необхідність протидії поширенню захворювань, які викликаються вірусом SARS-CoV-2.
   
За результатами перевірок керівникам територіальних органів Національної поліції в області внесено 19 вказівок про усунення порушень при конвоюванні взятих під варту осіб.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2182