Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2020

635 тис. грн збитків: одному з керівників приватного підприємства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури №3 повідомлено про підозру одному з керівників приватного підприємства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, встановлено, що упродовж 2017 року в Зміївському районі одним із харківських приватних підприємств виконувалися електромонтажні та будівельні роботи, пов’язані з підключенням абонентів до мережі електропостачання, на замовлення АТ «Харківобленерго».

Один з керівників вказаного приватного підприємства в актах виконаних робіт завищив їхню вартість, чим завдав державі збитків на суму 635 тис. грн.

Досудове розслідування триває. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2295