Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Директору ТОВ, який незаконно заволодів понад 200 тис. грн, повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору ТОВ у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, службове підроблення).

За інформацією заступника начальника відділу прокуратури Харківської області Тетяни Красінської, у ході досудового розслідування встановлено, що між Солоницівською селищною радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори, згідно з якими ТОВ прийняло на себе зобов’язання на виконання робіт з диспетчеризації ліфтів у житлових будинках смт. Солоницівка.

Директор ТОВ надав заступнику селищного голови Солоницівської селищної ради Дергачівського району Харківської області акти приймання виконаних будівельних робіт на загальну суму майже 1 млн 300 тис. грн, не повідомивши про те, зазначені роботи та матеріали не відповідають дійсності: електромонтажні роботи не проведено, а проводи та кабелі не встановлено.

У подальшому Солоницівською селищною радою на підставі зазначених актів на банківський рахунок ТОВ перераховано вказану суму.

Загальна сума збитків, завданих територіальній громаді Солоницівської селищної ради, діями директора ТОВ, складає понад 200 тис. грн.

Питання про обрання запобіжного заходу вирішується.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2141