Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Прокуратура повідомила про підозру заступнику директора Департаменту житлового господарства ХМР, який заволодів понад 800 тис. грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру одному із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської ради за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією заступника начальника відділу прокуратури Харківської області Тетяни Красінської, встановлено, що посадовець із службовими особами підприємства-підрядника здійснив розкрадання бюджетних коштів під час виконання робіт з капітального ремонту  багатоквартирних житлових будинків на проспекті Гагаріна.
 
Підозрюваний прийняв роботи по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків, під час яких було  використано замість електроосвітлювального обладнання певної марки за договорами підряду обладнання іншої марки за нижчою вартістю.
 
Внаслідок неправомірних дій фігуранта надлишково перераховано на розрахунковий рахунок підприємства-підрядника понад 800 тис. грн бюджетних коштів Харківської міської ради. Відповідно, завдано матеріальну шкоду бюджету міста на вказану суму.
 
Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснює Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Національної поліції України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3346