Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

Патрульному, який поза службою побив чоловіка, повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури області повідомлено про підозру командиру одного із взводів Управління патрульної поліції Харківської області за фактом умисного нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 122 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, встановлено, що у травні цього року патрульний поліцейський, перебуваючи поза службою, знаходився в будинку своєї співмешканки. До будинку приїхав чоловік жінки, з яким вона разом вже не проживає. Поліціянт побачив, що чоловік заходить на територію домоволодіння. Після цього між патрульним та чоловіком на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин виникла словесна перепалка. У ході конфлікту поліціянт навмисно наніс один удар в область потилиці чоловіка, а коли той впав на землю, сів зверху на чоловіка та продовжив наносити удари руками по голові. Надалі поліціянт стрибнув обома ногами на руку чоловіка. 
 
Своїми діями патрульний заподіяв чоловіку середньої тяжкості тілесні ушкодження.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює Харківське управління ДВБ НП України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2821