Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

Приховане умисне вбивство на річці Уди: слідчий поліції постане перед судом

За погодженням з прокуратурою Харківської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно слідчого Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області за ч. 1 ст. 396 КК України (приховування особливо тяжкого злочину — умисного вбивства).

Як повідомлялось раніше, досудовим розслідуванням встановлено, що 8 листопада 2013 року на березі річки Уди в Новобаварському районі м. Харкова, поблизу залізничної станції «Нова Баварія», виявлено труп чоловіка. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження.

Проведення досудового розслідування було доручено слідчому СВ Жовтневого РВ ХМУ УМВС в Харківській області капітану міліції, який у подальшому обіймав посаду слідчого Новобаварського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Вказаний слідчий, усвідомлюючи, що смерть чоловіка була насильницькою, вирішив приховати вбивство. Він вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження до ЄРДР, не направив копію відповідної постанови прокурору та утримував матеріали кримінального провадження у своєму службовому кабінеті.

Перелічені дії слідчого призвели до невжиття необхідних заходів щодо встановлення осіб, які скоїли умисне вбивство, та повторного скоєння ними аналогічного злочину при обтяжуючих обставинах, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України.

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — ДВБ Національної поліції України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2493