Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

Прокуратура забезпечує виконання рішення апеляційного суду про повернення земельної ділянки вартістю 1 млн грн у власність держави

Східний апеляційний господарський суд задовольнив позовну заяву Дергачівської місцевої прокуратури до фізичної та юридичної особо про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, договору оренди та суборенди землі, скасування його державної реєстрації та повернення земельної ділянки вартістю 1 млн грн у власність держави.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, у 2016 році Головним управління Держгеокадастру у Харківській області надано в оренду фізичної особи для ведення фермерського господарства земельну ділянку площею 40 га, розташовану в Богодухівському районі Харківської області.

Встановлено, що передачу вказаної ділянки проведено всупереч вимогам Закону України «Про фермерське господарство» та Земельного кодексу України, яким передбачено обов’язкову процедуру аукціону (земельних торгів). Вищевказане стало підставою для направлення відповідного позову до суду.

На даний час місцевою прокуратурою забезпечується виконання зазначеного рішення суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2102