Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

Прокуратура вимагає скасувати рішення тендерного комітету про закупівлю робіт вартістю понад 200 млн грн у Харкові

Харківською місцевою прокуратурою № 3 до суду пред’явлено позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету одного з департаментів ХМР, а також визнання недійсним договору про закупівлю робіт з ремонту вулично-дорожньої мережі Харкова вартістю понад 200 млн грн.

Як повідомила в. о. керівника місцевої прокуратури Ксенія Мирошник, під час моніторингу електронної системи публічних закупівель «Prozorro» встановлено, що одним із департаментів Харківської міської ради проведено процедуру закупівлі вказаних робіт. Джерелом фінансування є кошти місцевого бюджету.

Рішенням замовника, тобто департаменту ХМР, переможцем визнано комунальне підприємство, яке підпорядковано цьому департаменту. У березні 2020 року із зазначеним підрядником укладено договір про закупівлю робіт з ремонту на загальну суму понад 200 млн грн.

Встановлено, що вказану закупівлю проведено з порушенням вимог ст. ст. 1, 3, 11, 17 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме замовник та переможець торгів є пов’язаними особами. Це і стало підставою для пред’явлення відповідного позову до суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1971