Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2020

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася повернення у державну власність земельної ділянки вартістю майже 1,2 млн грн

Харківським апеляційним судом задоволено позов Харківської місцевої прокуратури №2 про скасування наказу обласного управління Держгеокадастру, скасування державної реєстрації права власності та повернення державі земельної ділянки вартістю майже 1,2 млн грн.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області видано наказ про передачу фізичній особі у приватну власність земельної ділянки площею понад 7 га для ведення фермерського господарства. Зазначена ділянка розташована на території Печенізької селищної ради Печенізького району Харківської області.

Встановлено, що громадянин не мав наміру ведення фермерського господарства та в порушення вимог земельного законодавства скористався правом на отримання земельної ділянки у пільговому порядку, з метою уникнення участі у земельних торгах, тому не було правових підстав для безоплатної передачі йому у власність земельної ділянки.

Це стало підставою для направлення місцевою прокуратурою відповідного позову до господарського суду.

Печенізький районний суд Харківської області вказаний позов не задовольнив, тому прокуратура подала апеляційну скаргу.

Постановою Харківського апеляційного суду рішення суду першої інстанції скасовано, а позов місцевої прокуратури задоволено.

Наразі місцевою прокуратурою забезпечується виконання зазначеного рішення суду.


Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1618