Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

Утримували чоловіка в заручниках та вимагали 20 тис. доларів США: троє членів злочинної групи постануть перед судом

За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох членів злочинної групи за фактом незаконного позбавлення волі та вимагання, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189 КК України).

Як повідомлялось раніше, досудовим розслідуванням встановлено, що раніше неодноразово судимий чоловік організував та очолив злочинну групу, до якої увійшли ще двоє осіб. Зазначені громадяни 17 липня 2020 року викрали та незаконно позбавили волі 39-річного мешканця Харківської області. Зловмисники вимагали від батька заручника 20 тис. доларів США за звільнення його сина та не вчинення насильства стосовно нього.

23 липня 2020 року при передачі вказаної суми коштів в с. Гоптівка Дергачівського району Харківської області трьох вказаних осіб було затримано, а заручника звільнено.

Досудове розслідування здійснювало СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСР у Харківській області ДСР НП України та УКР ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2530