Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2020

1000 доларів США за уникнення кримінальної відповідальності: двоє оперуповноважених Нацполіції постануть перед судом (ФОТО)

За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох старших оперуповноважених одного з відділів поліції ГУНП в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомлялось раніше, до правоохоронних органів звернулись жінка разом з сином з інформацією про те, що працівники поліції вимагають у її сина грошові кошти за уникнення кримінальної відповідальності за фактом можливої причетності її сина до вчинення крадіжки.

У ході досудового розслідування встановлено, що, знаходячись у салоні службового автомобілю, двоє старших оперуповноважених сектору кримінальної поліції Люботинського відділу поліцїї Харківського ВП ГУНП одержали від заявниці неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США. Поліцейські обіцяли не складати, не реєструвати та не передавати до слідчого підрозділу поліції матеріали за фактом можливої причетності її сина до вчинення крадіжки, що могло стати підставою для притягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — Харківське управління ДВБ НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

 



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1762