Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2020

Боротьба з гральним бізнесом — судитимуть чотирьох членів організованої групи

За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактом зайняття гральним бізнесом організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України).

За даними слідства, на початку 2020 року 43-річний чоловік створив та очолив організовану групу. Крім безпосереднього організатора, до складу групи входили троє жінок. Вказані четверо осіб незаконно займалися гральним бізнесом.

Організатор групи розмістив у двох нежитлових приміщеннях, розташованих у Московському та Київському районах м. Харкова, по 8 гральних автоматів. У зазначених приміщеннях надавались послуги гри на гральних автоматах за грошові кошти.

Вказаний чоловік здійснював керівництво групою. Інші учасники групи, троє жінок, виконували функції адміністраторів закладів, тобто надавали доступ відвідувачам до азартної гри, консультували гравців, звітували перед організатором про діяльність закладу тощо.

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності вказаних осіб.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1796