Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

Вимагання неправомірної вигоди службовими особами — на території АТ «Харківський тракторний завод» проводяться обшуки (ФОТО)

Харківська місцева прокуратура № 5 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом систематичного вимагання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, службові особи АТ «Харківський тракторний завод» систематично вимагали неправомірну вигоду за оформлення ордеру, на підставі якого можна було здійснити приватизацію кімнат у гуртожитку вказаного підприємства.

Щоб оформити відповідний ордер, працівники підприємства мали сплатити 3 тис. доларів США. Встановлено, що щодо приміщень гуртожитку прийнято рішення про передачу на баланс територіальної громади м. Харкова.

Працівникам, які відмовлялись сплачувати вказані кошти, керівництво підприємства повідомляло про те, що їх будуть переселяти до іншого гуртожитку.

Наразі проводяться обшуки на території підприємства, встановлюються всі обставини. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Основ’янського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2234